Krakov

krakow night

KRAKOV

5 dana / 2 noći

PROGRAM PUTA:

 1. dan Beograd – Krakov
  Polazak iz Beograda u 19:00h
  sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.
 2. dan Krakov
  Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
 3. dan Krakov – Vroclav
  Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Vroclav – grad smešten na obalama reke Odre , takozvani “grad patuljaka” (na svakom koraku nailazite na sitne skulpturice patuljaka kojih ima ukupno 40 razbacanih po čitavom gradu), koji očarava svojom fascinantnom arhitekturom – (stare renovirane zgrade okrečene raznim bojama) i bogatim društvenim životom…povratak u Krakov. Noćenje.
 4. dan Krakov – Aušvic/Birkenau – Rudnik soli Vielička
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno prepodne ili fakultativni izlet za Aušvic.Odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov u ranim popodnevnim časovima. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv.Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
 5. dan Beograd
  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
USKRS: 13.04 – 17.04.2017. u centru 3* 119
van centra 99
PRVI MAJ: 28.04 – 02.05.2017. u centru 119
van centra 99
PROLEĆE: 18.05 – 22.05.2017. u centru 115
van centra 99

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

DOPLATE I POPUSTI:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 ,

 • doplata za 1/1 sobu – 50 €,

 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
 • dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • razgledanja i obilaske prema programu,
 • usluge pratioca grupe,
 • agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne programe
 • individualne troškove,
 • međunarodno zdravstveno “AMS” osiguranje

USLOVI PLAĆANJA: Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja.

UPLATA U CELOSTI: uplata kompletne cene aranžmana prilikom rezervacije. Agencija će prilikom uplate u celosti odobravati popust koji će za svaki konkretan period biti naknadno objavljen.

UPLATA DO POLASKA: 40% akontacija prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama svakog 15. u mesecu, tako da ceo iznos bude uplaćen minimum 14 dana pre početka korišćenja aranžmana.

ODLOŽENO PLAĆANJE: 40% akontacija prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama do 15.12.2017. – bez uvećavanja, čekovima građana koji se deponuju odmah prilikom potpisivanja ugovora o putovanju, uz upisivanje dospeća rata na 05.,15. ili 25. u mesecu.

PLATNE KARTICE : Visa, Master, Maestro, American Express, Dina

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Aušvic – 25 (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog obavezne ranije rezervacije)
 • Rudnik soli Vielička – 25
 • Vroclav – 30

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.

SMEŠTAJ:

HOTEL U CENTRU:

Hotel Wyspianski 3* – se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl

Hotel Chopin 3* – nalazi na oko 1700m od starog grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na: http://www.vi-hotels.com/en/chopin-cracow/
HOTEL VAN CENTRA:

Hotel Junior2 3* – nalazi na oko 9km od centra. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, TV, Wi-Fi. Vise informacija o hotelu na http://www.hoteljunior2.pl

NAPOMENA:

 • Organizator putovanja tokom čitavog trajanja putovanja – aranžmana ne snosi odgovornost za eventualni gubitak, krađu ili nestanak: putnih isprava, dokumenta, novca, vrednih stvari, prtljaga. Putnici se mole da se brižljivo staraju o navedenim stvarima.
 • u slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga, ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.
 • agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije ili opis usluge u katalozima, Web sajtovima i slično, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika.
 • agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude i ponude date kolektivima i sindikalnim organizacijama, kao i u okviru odredjenih reklamnih akcija i specijalnih programa;
 • Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.
 • U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 45) agencija zadržava pravo da predmetni aranžman realizuje u saradnji sa drugom agencijom, koja ima isti, ili sličan program putovanja, uz poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način ceo program putovanja ili samo neke elemente programa (prevoz, izlete, ili drugo).

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja BIR DOO BEOGRAD – HEDONIC TRAVEL usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja.